Zvezda pojačala napad, stigao Dijego Flaćineli iz Bolonje

Dijego Falčineli ima 29 godina i biće prvi italijanski fudbaler u Crvenoj zvezdi. Da se lakše uklopi među crveno-bele pomoćiće mu Dejan Stanković, koji u stručnom štabu ima još tri Italijana.

Dejan Stanković nije krio zadovoljstvo za angažman Flaćinelija.

"Pratili smo dosta, skautirali, pričali smo pred početak prvenstva o mnogima… Prelazni rok traje, došao je momenat i odlučili smo se za Dijega. On je iskusan, imao je briljantne igre u Krotoneu. Pričao sam sa Sinišom da čujem kakva je ličnost. Profesionalac, radi za ekipu, pa su ga neki stravljali po krilu jer hoće da pomogne ekipi i dosta se žrtvuje. Vidim ga kao prvog špica", istakao je Dejan Stanković.

"Može dosta da nam donese zbog načina na koji igramo. Trenirao je i poslednji meč je odigrao 14. avgusta. On je u trenažnom procesu. Pričaćemo da vidimo što brže u kakvoj je formi".

"Pomoćiće mu komunikacija i biće ona prava. Imamo još i tri Italijana u stafu, ovo mu je prvo inostranstvo, a iz Italije retko kad idu. Mi smo ti koji se adaptiramo i niko nas ništa ne pita. Njemu je ovo prvo iskustvo van Italije i uradićemo da se oseća kao kod kuće", zaključio je Dejan Stanković.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar