Zlatan pred oproštaj protiv Srbije: Drugi su bili dobri u nečemu, a ja sam bio dobar u svemu

Pre svega je imao poruku za navijače.

„Kada bih mogao sve da zagrlim jednim velikim zagrljajem, uradio bih to. Na početku se nismo dobro slagali, ali smo vremenom ipak našli zajednički jezik i imali su veliki uticaj na moju igru. Uvek su mi davali energiju i zahvalan sam im na tome“, rekao je Ibra.

Imao je Ibrahimović poruku i za mlade u Švedskoj.

„Ne morate da budete kao ja, ali morate da se trudite u svemu što radite. Ja sam bio ekstreman i uvek sam želeo više. Nikada nisam bio zadovoljan i to je ono što me je oduvek teralo da se trudim više. Trud i posvećenost će se uvek isplatiti“, dodao je Ibrahimović.

Osvrnuo se i na novog selektora Švedske, Jon Dala Tomasona, koji je postao prvi stranac na klupi reprezentacije u istoriji.

„Bilo je hrabro postaviti Danca na tu poziciju. Ipak, sviđa mi se što je on trener. Igrao je za velike klubove, ima mnogo igračkog iskustva i vodio je klub u Švedskoj, tako da je zaslužio priliku“, izjavio je rekorder po broju golova za Švedsku.

Rekao je i da mu je omiljeni saigrač bio Henrik Larson, kao i da sebe vidi kao kompletnog fudbalera.

„Ja sam najkomletniji igrač ikada. Nije bilo nikog boljeg od mene i to ozbiljno mislim. Razlika između mene i ostalih je što su drugi bili dobri u nečemu, a ja sam bio dobar u svemu“, zaključio je Ibra.

(RTS)