Zlatan Ibrahimović slavi četrdeseti rođendan

U Milanu po drugi put od 2020. nakon što je već bio deo ovog tima od 2010 do 2012. umesto da stari on se podmlađuje, piše italijanska štampa a sam Ibra za sebe kaže da je kao Bendžamin Baton (film sa Bred Pitom koji glumi čoveka koji se rodio sa izgledom starca a postaje sve mlađi kako prolaze godine).

"Ja sam u Milanu kod svoje kuće. Ovde se osećam dobro, ovde su moji drugovi, mister, navijači. Kad bih mogao, ostao bih ovde do kraja života. Od prvog dana je bilo lako raditi sa Piolijem, on ima odličnu energiju koja transformiše čitav tim i činiti to da dajemo najviše od sebe", izjavio je Ibra kada je potpisao ugovor o sa Milanom do 30. juna 2022.

 

 

Tajna savršenog izgleda Ibra jede samo belo meso, sveže voće i povrće. Ne jede pastu a ugljeno hidrate nadoknađuje žitaricama, ne jede nikakvu zaleđenu hranu niti sladoled kao ni prerađeni šećer. Jednom nedeljno se počasti picom.

Pored redovnog treninga, Ibra i van terena ne preskače treninge u teretani koju ima i kod kuće. Obožava taekwondo i tu strast je preneo i na svoju decu. Ovaj disciplina mu je dozvolila i da bude akrobata na terenu. U Milanu žive u modernoj zoni Porta Nuova.

Voli životinje, vozi bicikl, kada je u Švedskoj posvećuje se pecanju a leti kruži na svojoj jahti.

Film posvećen njegovom životu "I am Zlatan", izaćiće u bisokope 14. januara 2022.

Srećan rođendan od drugova u Gazeti delo sport Mihajlović "Prvo smo se strahovito posvađali, izvređali i istukli tako da smo oboje bili isključeni. Onda smo pevali zajedno, odnosno falširali na sceni Sanrema unakazivši pesmu "Io vagabond". Između tog 20. aprila 2005. kada sam otišao u svlačionicu ne bi li se potukao sa tobom i nisam te našao, kada sam, bez obzira na bes, mislio da imaš ono nešto posebno i Festivala prošle godine kada si baš ti želeo da ti ja budem gost, prošlo je 16 godina i puno života."

 

"Trebalo je da se provo sukobimo da bi shvatili da smo napravljeni od "istog testa": sve jake, sigurne osobe ali uvek iskrene. U međuvremenu sam otkrio Ibru čoveka koji vredi više od šampiona. I dobio sam potvrdu kada si me zvao u bolnicu i jedva izgovorio: Sini, za tebe sam spreman na sve, zovi me i igraću džabe."

"Ti znaš koliko bih voleo da si bio deo mog tima ali je bilo ispravno da se vratiš u Milan i zaključiš jednu savršenu karijeru. Koja još nije gotova. Znam da ćeš nam pokloniti još golova i upečatljivih izjava jer imaš takvu ličnost koja te čini jedinstvenim na svetu. Srećno dragi moj prijatelju: za lavove kao što si ti, vreme ništa ne znači…"

Manćini

"Ćao Zlatane, najbolji način da ti čestitam ovaj rođendan je da ti kažem hvala. Hvala jer si mi omogućio da osvojim trofeje, hvala jer si mi pomogao na tvoj način: tvoj kvalitet i profesionalnost činili su da svaki put kada ti igraš ja mogu da budem miran. Uvek smo se slagali, nikada nismo imali probleme."

"Videti te još uvek na terenu za mene je radost, ne samo jer još uvek igraš već jer to činiš na visokom nivou. A to je, i ti to znaš, najveća nagrada za tvoju profesionalnost. Za mene ti si trebao da dobiješ premiju "Zlatna lopta" (Palone doro) baš kao Mesi i Ronaldo jer ne vrediš ništa manje od njih. Provedi divan rođendan".

Zaneti je između ostalog napisao: "Srećno Zlatane, ti si šampion bez vremena: uživaj u ovom rođendanu!", Kanavaro "Zlatane, došao si do 40 godian u savršenoj formi i mnogi te se još plaše.

Zlatan za sebe kaže: "I dan danas imam istu strast i nikada nisam zadovoljan onim što sam postigao. Želim uvek više. Ne vidim mnogo igrača koji su igrali i igraju kao ja danas".

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар