Zidanovo otvoreno pismo: Otišao sam jer nisu verovali u mene

Zidan je u otvorenom pismu, upućenom navijačima Reala, izneo razloge zbog kojih je napustio "kraljevski klub".

"Odlazim, jer osećam da klub više nema veru u mene, koja mi je neophodna. Takođe, nije bilo podrške da se izgradi nešto za duže staze. Rođeni sam pobednik i ovde sam da bih osvajao trofeje, ali još važnije od toga su ljudi, njihova osećanja i sam život, a stekao sam utisak da se to više nije uzimalo u obzir.", napisao je Zidan, a prenosi španski list As.

Udeo u Zidanovom odlasku igraju i španski mediji, koji su stvarali ogroman pritisak oko njegove sigurnosti u klubu.

"Mnogo me je bolelo to što bih u medijima nakon svakog poraza, pročitao to da dobijam otkaz ukoliko ne pobedimo naredni meč. Curenje informacija iz kluba u medije donosilo je negativan uticaj na ekipu, donelo je sumnju i nesporazume", dodaje "Zizu".

"Srećom po mene, imao sam sjajne momke u ekipi, koji su bili uz mene do smrti. Kada god bi stvari krenule po zlu, oni bi izvojevali sjajnu pobedu, jer su verovali u mene i znali da ja verujem u njih. Naravno da nisam najbolji trener na svetu, ali sam uvek bio spreman da pružim, radilo se o igraču, ili delu mog osoblja, snagu i samopouzdanje koje im je potrebno za posao", zaključio je francuski stručnjak.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар