Zajednica SLS: Meč Crvene zvezde i Partizana biće odigran 3. marta u 19 sati

Zajednica Superlige Srbije prvobitno je odredila odigravanje 169. "večitog derbija"  2. marta od 18 sati.

Nedugo potom domaćin meča, Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da će "večiti derbi" biti odigran dan ranije, 1. marta od 19 sati.

Usledila su zatim saopštenja dva najbolja srpska kluba, a Partizan se obratio i Zajednici superligaša.

"Do promene prethodno utvrđenog predloga termina došlo je usled nemogućnosti dogovora sa klubovima, čiji su predlozi sadržali određene manjkavosti koje se odnose na neravnopravan tretman po pitanju broja dana za pripremu utakmice, prisustvo svih zainteresovanih gledalaca na stadionu, kao i izdvajanje ove utakmice kao najvažnije u ovom kolu u odnosu na ostale", navedeno je iz Zajednice Superlige Srbije.

U saopštenju se ističe da je Zajednica Superlige Srbije koristila najbitnijije kriterijume prilikom određivanja novog termina odigravanja meča između Crvene zvezde i Partizana.

"Obezbeđivanje najravnopravnijih uslova za igrače oba tima u smislu dovoljnog broja dana za pripremu utakmice, što se posebno odnosi na igrače Partizana, koji učestvuju u UEFA takmičenju, čime se u najvećoj meri štiti opšti interes srpskog fudbala. Posebno isticanje derbi utakmice koja će se jedina igrati u ovom danu kao najvažnije u domaćem šampionatu, u odnosu na ostale utakmice koje se igraju u ovom kolu", napominje se u saopštenju Superlige Srbije.

Kao kriterijum za određivanja novog termina navodi se i mogućnost da svi gledaoci mogu nesmetano da prisustvuju utakmici, što se odnosi i na veliki broj gledaoca koji dolaze iz inostranstva.

"Saradnja sa TV Arena sport kao zvaničnim emiterom utakmica Superlige Srbije u cilju povećanja obima sadržaja i kvalitetnije produkcije same utakmice. Bezbednosni aspekt, zbog najmanjeg broja sportskih i drugih događaja u Beogradu tog dana u odnosu na prethodne dane", ističe Zajednica superligaša.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike