Vučić: Nacionalni stadion biće jedan od najlepših u Evropi, sa drvenim gredama u ekološkom stilu

Nacionalni stadion u Srbiji će biti jedan od najlepših stadiona u Evropi, sa oko 55.000 gledalaca, potpuno zelen, sa drvenim gredama u ekološkom stilu, "fantastične lepote i nešto izvanredno", istakao je Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije je rekao, gostujući na televiziji Hepi, da građani Srbije nisu racionalni po pitanju izgradnje stadiona i istakao da će većim ulaganjem u sportsku infrastrukturu biti i bolji rezultati, ali i da se menjaju navike navijača, koji će dolaziti sa porodicom da nešto, kako kaže, pojedu i popiju.

"Mi ćemo da otvorimo krajem marta i u aprilu tri stadiona, tri ‘lepotice’, u Zaječaru, Loznici i u Leskovcu. Kada krene da se radi Stadion ‘Rajko Mitić’, Zvezda će igrati na jednom ili na dva od tih stadiona", rekao je Vučić.

Naglasio je da veruje da će Dragan Stojković Piksi napraviti dobar tim i da će Srbija posle dugo vremena uspeti da se plasira na Evropsko prvenstvo.

"Verujem da ćemo uspeti da pravimo sve bolje rezulate, kao i u rukometu i košarci", rekao je Vučić.

Istakao je da očekuje da će rezultati u košarci tek biti dobri jer smatra da Srbija ima najjaču ekipu.

"To je reprezentacija kojoj malo ko u Evropi može da suprotstavi. Verujem u njih, ali moramo da gradimo infrastrukturu, moramo da menjamo navike. Ne žele ljudi samo da dođu da navijaju, već i da uživaju, pojedu tu i popiju i da im to bude kompletan doživaljaj", rekao je Vučić.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike