Vojvodina i Čukarički igraće novu utakmicu Kupa Srbije

Utakmica polufinala Kupa Srbije između Vojvodine i Čukaričkog prekinuta je u 33. minutu igre zbog nevremena i lošeg stanja terena na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu.

Saglasnost za prekid dala su oba tima, a Čukarički je u trenutku prekida vodio sa 2:0 golovima Viktora Rogana u sedmom i Mohameda Badamosija u 27. minutu.

U tom trenutku u Čukaričkom verovatno nisu bili svesni da će izgubiti dva gola prednosti jer ne važe ista pravila o nastavku utakmica za ligu i Kup Srbije.

Nedavno prekinuta utakmica Superlige Srbije između Čukaeičkog i Partizana nastavljena je od minuta u kojem je prekinuta. Međutim, ne važe ista pravila za ligu i Kup Srbuje.

„Ako je utakmica stalnog takmičenja morala da bude prekinuta iz opravdanih razloga koji se nisu mogli otkloniti, o čemu odlučuje sudija, ili je prekinuta zbog nastupa dana žalosti, odigraće se nova utakmica ukoliko je do prekida došlo pre isteka 80 odsto regularnog vremena određenog za igru. A ako je utakmica prekinuta po isteku 80 posto regularnog vremena određenog za igru, registrovaće se postignutim rezultatom“, stoji u pravilniku o Kup takmičenju.

Zato je Vojvodina naizdala saopštenje da će se nova utakmica igrati u četvrtak 18. maja od 15 časova.

„Fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost i sve svoje navijače da će utakmica polufinala Kupa Srbije protiv Čukaričkog, koja je večeras prekinuta zbog nevremena, biti odigrana u četvrtak, 18. maja, sa početkom u 15 časova. Igraće se nova utakmica, od prvog minuta i početnog rezultata 0:0“, navodi se u saopštenju FK Vojvodine.

(RTS)