Vlašić i Juranović ne igraju za Hrvatsku protiv Letonije u kvalifikacijama za EP

Posle nekoliko pripremnih treninga reprezentacije Fudbalski savez Hrvatske saopštio je da zbog povreda selektor neće moći da računa na još dvojicu igrača iz standardnog sastava.

„Vlašić je na okupljanje reprezentacije stigao sa zdravstvenim problemom, a posle sinoćnjeg treninga postalo je jasno da neće moći da konkuriše za predstojeće utakmice. On se vratio u svoj klub da bi nastavio sa terapijama. Juranović je propustio prva dva treninga zbog problema sa mišićem, a detaljna dijagnoza je pokazala da se desni bek hrvatske reprezentacije neće oporaviti na vreme za meč u Rigi 18. novembra. On će da nastavi sa terapijama, a ako bude spreman igraće protiv Jermenije 21. novembra u Zagrebu“, saopštio je Fudbalski savez Hrvatske (HNS).

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić ima problema sa povredama igrača, pošto na mečevima sa Letonijom i Jermenijom ne može da računa na Bruna Petkovića, Matea Kovačića, Ivana Perišića i Mislava Oršića.

Prvo mesto na tabeli grupe D kvalifikacija za EP 2024. drži Turska sa 16 bodova, a ova selekcija je već izborila plasman na kontinentalni šampionat u Nemačku. Vels i Hrvatska imaju po 10 bodova. Jermenija je četvrta sa sedam, a Letonija je poslednja sa samo tri.

(RTS)


Ostavite komentar