Vjetrović: Za Srbiju je pritisak veliki hendikep, sve ostalo je na našoj strani

Vjetrović je istakao da naša ekipa treba da pobedi i u slavljeničkoj atmosferi da se ode na Evropsko prvenstvo koje toliko dugo čekamo. Na Euro je uvek teško kvalifikovati se, ima problema, a pritisak je prisutan, dodaje Vjetrović.

„Nismo navikli da igramo pod pritiskom. To je jedini hendikep za nas. Ako postoji neki strah ili oprez, onda je to. Bugarska je promenila selektora, promenila se atmosfera. Pokazali su Mađarske da imaju kvalitet, da nisu toliko slabi i dolaze rasterećeni. Velika je slavljenička torta ispred nas“, rekao je Vjetrović.

Bugarska je odigrala u prethodnom meču 2:2 sa Mađarskom kao domaćin, što je bilo prilično iznenađenje.

„Bugarska se nije loše pokazala protiv Mađara, koji su bili favoriti i imali igrača više čak. Mađarima nije uopšte bilo lako. Ne možete se opustiti protiv svakog protivnika. Pritisak veliki hendikep, sve ostalo je na našoj strani“, naglasio je Vjetrović.

Što se tiče postave i formacije, Vjetrović je za varijantu sa dva špica.

„Očekujem da i Mitrović i Vlahović dobiju šansu. Očekujem da kompletna reprezentacija dobije priliku, ona koja je iznela ove kvalifikacije. To je taj tim koji nas je doveo do ovde. Mi bolji nemamo. Osmorica, devetorica su kostur“, istakao je poznati analitičar.

Ukoliko se plasiramo, za šta nam je dovoljan i bod, Vjetrović tvrdi da ovaj sastav neće moći nešto veliko da uradi u Nemačkoj.

„Realnost je između 10. i 15. mesta. Možda ovaj tim rasterećen može i više. Prvo da se kvalifikujemo, pa da vidimo s kim smo u grupi i da se radujemo tom Evropskom prvenstvu“, rekao je Vjetrović, gost i specijalne emisije pred sam početak direktnog prenosa.

Meč Srbija-Bugarska počinje u 15.00 sa direktnim prenosom na RTS1 i tekstualnim prenosom iz časa u čas na našem portalu.

(RTS)


Ostavite komentar