Valbuena tvrdi: Benzema zaslužuje „Zlatnu loptu“

Valbuena i Benzema su u lošim odnosima zbog skandala koji je pre sedam godina potresao francuski fudbal, ali je ipak Vlbuena pohvalio svog nekadašnjeg saigrača.

"Ne bih bio iskren kada bih rekao da Benzema ne zaslužuje Zlatnu loptu. Da, zaslužuje je. Kad govorimo o sportu, mogu da budem objektivan i rado ću to da priznam. Nemam problema s tim", rekao je Valbuena za "RMC Sport".

Benzema je prošle sezone odigrao 46 utakmica za Real u svim takmičenjima, a postigao je 44 gola i imao 16 asistencija. Sa Realom je osvojio špansko prvenstvo i Ligu šampiona.

Sud u Versaju izrekao je Benzemi jednogodišnju uslovnu kaznu zatvora u novembru 2021. godine, kao i novčanu kaznu od 75.000 evra zbog saučesništva u pokušaju ucene Valbuene.

Fudbaler Reala je 2015. godine vršio pritisak na Valbuenu da plati ucenjivačima, koji su pretili da će objaviti njegov video snimak sa eksplicitnim sadržajem.

Zbog ovog skandala Valbuena i Benzema su izbačeni iz nacionalnog tima "trikolora". Međutim, selektor Francuske Didije Dešan vratio je Benzemu u reprezentaciju za prošlogodišnje Evropsko prvenstvo.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike