Tumbaković: Podrška neophodna, sa mnogo motiva na Ukrajinu

"Ništa nismo prepustili slučaju, napravljena je detaljna analiza, bilo je interesantnih stvari na utakmici protiv Luksemburga, taktičkih propusta, videćemo kako će to da bude protiv jačeg rivala.

Šanse su nam minimalne za plasman, ali rezultat koji treba da ostvarimo nama je interesantan. Ima tu stvari koje treba da se nadgrade ako želimo da napravimo taj pomak", rekao je Tumbaković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

On je dodao da igrači svakako imaju veliku želju da se revanširaju za poraz u Ukrajini 5:0, kao i da sruše lošu statistiku – šest poraza od ovog rivala na isto toliko utakmica i gol razlika 14:1.

"Ne sumnjam da ćemo napraviti pomak u taktičkoj disciplini i odvovornosti, da napravimo rezultat. Naravno ne zavisi sve samo od nas, oni imaju fantastičnu taktičku disciolibu. Možda je pobeda protiv nas i prelomila ove kvalifikacije u njihovu korist", kazao je Tumbaković.

Selektor je pozvao sve da budu jedinstveni u podršci reprezentaciji.

"Imamo samo jednu reprezentaciju i trebalo bi da svi podrže tim u pravcu nekog dobrog rezultata. Dva meseca smo tek zajedno, imamo četiri pobede u nizu, ima pomaka, to je evidentno, a može da bude još bolje", poručio je Tumbaković.

Utakmica između Srbije i Ukrajine igra se sutra od 15 sati na stadionu "Rajko Mitić", a iz FSS apeluju na navijače da se sportski ponašaju kako ne bi bilo razloga za neku novu kaznu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike