Trijumf Bosne i Hercegovine, Litvanija slavila posle 11 uzastopnih poraza

Ovo je prvi trijumf za obe ekipe u ovom kvalifikacionom ciklusu (s tim da je prvi trijumf Litvanije u nešto dužem vremenskom periodu).

Bosna i Hercegovina je, posle tri remija i jednog poraza, sa dva gola Smaila Prevljaka, stigla do šestog boda i drugog mesta u ovom trenutku u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Francuska ima šest bodova više (uz, istina, meč više). Ukrajina i Finska imaju po pet bodova.

Miroslav Stevanović je asistirao Prevljaku kod prvog gola u 25. minutu, da bi asistenst kod drugog gola bio Džeko. Igrao se 66. minut.

Pored ovih, ekipa naših zapadnih suseda mogla je da postigne još nekoliko golova, a samo je Džeko propustio dve ili tri jako dobre prilike.

Naredni meč Bosna i Hercegovina igra protiv Ukrajine.

U grupi C Litvanija je pobedila Bugarsku, koja je na samom startu meča promašila penal. Nedugo zatim je Lasickas postigao gol za Litvaniju.

Despodov je doneo izjednačenje svom timu iz slobodnog udarca u nastavku susreta, ali je potom golove za Litvaniju postigao Černih.

Bugarska je ostala na pet bodova i na pretposlednjem mestu, a upravo je Litvanija, sa tri boda, jedina ekipa koja je iza njih. Grupu predvodi Italija sa 14 bodova, iza koje je Švajcarska sa osam bodova (i dva meča manje). 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар