Terzić: Zvezdina mera je Liga Evrope, ali narod želi Ligu šampiona

Terzić vidi Zvezdu na leto i naredne sezone, u Ligi šampiona ili Lige Evrope.

„Verovatno je neka prava mera Crvene zvezde je Liga Evrope. Međutim, druga stvar je što su duplo veći prihodi od Lige šampiona. Treća stvar, Zvezda je ove jeseni pokazala da može da igra ravnopravno protiv svih klubova“ rekao je Terzić. 

Po njegovom mišljenju, „spletom nesrećnih okolnosti osvojen je samo bod“ u grupi sa Mančester sitijem, Lajpcigom i Jang bojsom.

„Mi smo igrali ravnopravno protiv Mančester Sitija, Lajpciga, da ne govorim o Jang bojsu. Mislim da je Crvena zvezda svojim igrama u eliti zaslužila više. Pokazali smo da kao klub rastemo, da možemo da se sudarimo sa svim klubovima iz Lige šampiona, čim smo se sudarili sa najboljim u ovom trenutku na planeti – Mančester sitijem. Crvena zvezda pripada narodu, a narod ima želju da Zvezda bude na najvećoj sceni. Mi nemamo pravo da oduzmemo narodu pravo da na „Marakani“ igraju najbolji Evropi iz najjačeg takmičenja“, dodao je Terzić.

Istakao je da je oduševljen uslovima za rad u Pafosu, da će igra tima biti mnogo bolja kada se vrate Aleksandar Katai, Mirko Ivanić, Milan Rodić, Kosta Nedeljković i pet reprezentativaca, i da je Vladan Milojević već ozbiljno zategao igru crveno-belih.

„Hendikep je kad nemate petoricu reprezentativaca, plus četvoricu naših igrača. Milojević nije imao priliku da uigrava najbolji sastav. Međutim, svi ostali igrači su dobro radili, nadam se da će svi ostali fudbaleri sa reprezentativnih okupljanja vratiti zdravi i fizički spremni jer dolaze iz takmičarskog ritma i da će se brzo uklopiti u zahteve Vladana Milojevića“, zaključio je Terzić.

 

(RTS)


Ostavite komentar