Terzić: Zvezda je ponovo evropski gigant

"Zvezda je ponovo evropski gigant, niže pobede u ozbiljnim evropskim takmičenjima i nalazi se na 39. mestu UEFA rang liste, što je najveći uspeh kluba u poslednjih 30 godina. Doneli smo srpskom fudbalu mnogo bodova i trenutno smo na 12 mestu u Evropi, što Srbiji od 2023. godine donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Naš cilj je da novim pobedama u narednom periodu donesemo Srbiji proboj na 11. poziciju, direktan plasman u Ligu šampiona i sigurnih 20 miliona evra svakog septembra", rekao je Terzić.

Prešli smo neverovatan put za ovih sedam godina, od mraka na stadionu do utakmica sa najvećim evropskim klubovima, dodao je on.

"Do pre par godina smo bili srećni da odigramo poneku prijateljsku međunarodnu utakmicu na našem stadionu. Sada možemo da se pohvalimo da smo u prethodnih pet sezona odigrali neverovatnih 70 zvaničnih evropskih utakmica. Evropa opet kao nekad sa velikim poštovanjem izgovara ime Crvene zvezde".

"Video sam da je armija Zvezdinih navijača od Kanade do Australije presrećna onim što smo postigli i onim što tek treba da usledi. Pokazali smo koliko kvalitetnih igrača imamo, jer ko god u datom trenutku ne može da bude u konkurenciji, imamo pravu zamenu i naravno razloga da uvek i protiv svakog verujemo u pobedu. Sve to je rezultat ukupnog poslovanja kluba u proteklih sedam godina", ističe Terzić.

Kako je naveo, činjenica da za ova tri meseca imamo više od 12.000 članova sa plaćenom članarinom takođe potvrduje da klub izuzetno uspešno radi

"Svake nedelje ili svakog meseca otvorimo po jedan klub navijača pa smo i na tom polju sve jači. Mnogo je razloga za zadovoljstvo, a ono što je najvažnije puno razloga za optimizam u vremenu koje je pred nama i u duelima koji nas čekaju, što u Evropi, što u domaćem šampionatu. Još jednom, čestitam svim igračima i stručnom štabu na čelu sa našim Dekijem Stankovićem na fenomenalnim rezultatima, a našim vernim navijacima obećavamo još mnogo radosti. Crvena zvezda je opet velika u evropskim razmerama", zaključio je Terzić.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар