Tedesko: Golman Rome Mile Svilar ne može da brani za Belgiju

Svilar (24) je rođen u Antverpenu, a branio je za sve omladinske selekcije Belgije. On je 2020. odlučio da promeni sportsko državljanstvo i da u budućnosti nastupa za Srbiju.

Svilar je za A selekciju Srbije nastupio samo na prijateljskom meču sa Katarom (4:0), koji je odigran u septembru 2021. godine.

Svilar je bio na širem spisku selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija za prijateljske mečeva sa Rusijom i Kiprom. Međutim, golman Rome je pre nedelju dana rekao da ne želi više da brani za Srbiju.

„Pratili smo mesecima Svilara, ali naša pravna služba je bila jasna: ne možemo da ga pozovemo u reprezentaciju Belgije. On je već branio za Srbiju, pravna služba je bila vrlo jasna oko toga. Šteta, ali Svilar ne može da promeni Savez. Međutim, zadovoljni smo golmanima koje imamo. Imamo kvalitetne golmane“, rekao je Tedesko na konferenciji za medije uoči prijateljskih mečeva sa Republikom Irskom i Engleskom.

Belgijski mediji navode da Svilar ne ispunjava uslove Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) da ponovo promeni sportsko državljanstvo.

Svilar je ove sezone branio na 15 mečeva za Romu.

(RTS)