Tadić kao Piksi: Nema eventualno, prolazimo grupu u Kataru

Pred reprezentacijom su dve provere u martu (Mađarska i Danska), zatim u junu mečevi Lige nacija. Može li Srbija do elit grupe?

"Nadam se. Dosta je teška grupa, sve utakmice poslužiće nam i kao priprema za ono što nas očekuje na Svetskom prvenstvu. Ne treba se, dakle, previše opterećivati, ali treba držati taj pobednički mentalitet. Pokušati svaki meč rešiti u svoju korist, da se dominira u našem stilu. Ovoj Srbiji je mesto u A grupi Lige nacije.", rekao je Tadić.

Na pitanje može li Srbija eventualno da prođe grupnu fazu i stigne do nokaut faze na Svetskom prvenstvu, kapiten je vrlo specifično reagovao.

"Kako bre eventualno (smeh)… Nema eventualno, moramo da prođemo grupu na Mundijalu u Kataru, a onda stepenicu po stepenicu.", rekao je kapiten fudbalera Srbije Dušan Tadić parafraziranjući izjavu selektora Dragana Stojkovića Piksija uoči meča u Portugalu.

Tadić je istakao i svoja očekivanja i planovima i u daljoj fazi takmičenja.

"Da li možemo da ponovimo uspeh Hrvata iz Rusije? Možemo. Treba ići postepeno, stepenicu po stepenicu. Prvo da prođemo grupu, a onda idemo dalje. Imamo velike planove, možemo da igramo sa svima. Hoćemo svakoga da pobedimo i pokažemo da smo jako dobra ekipa. Mister nam je rekao da gledamo sebe, verujemo u sebe, a ranije smo više pričali o drugima, nemoj ovo, pazi ono…Uvek smo se bavili više protivnikom. To je prošlo vreme, ovo je neka druga Srbija", izjavio je Tadić.

Između ostalog kapiten reprezentacije je govorio i o odnosu sa saigračima, njihovim poređenjima u medijima sa stranim igračima…

Na pitanje ko je za Tadića veći talenat, ako je pravilno tako postaviti pitanje, Holand ili Vlahović, tj. za koga bi kao trener izdvojio 60-70 miliona evra, fudbaler Ajaksa odgovara:

„Mislim da je Vlahović veći talenat. Imaju i mnogo sličnosti, leva noga, visoki su, jaki, dosta brzi. Dobro, Holand je malo viši i imaj taj duži korak, ali obojica su gladni golova. Meni je naravno draži Dušan, ne samo zbog imena, nego pre svega kvaliteta", kaže Tadić i osvrće se na komunikaciju s Aleksandrom Mitrovićem:

„Imam fantastičnu komunikaciju sa Mitrom, na terenu, van terena. Dosta golova smo postigli zajedno, savršeno se razumemo. Velika mi je čast i zadovoljstvo igrati sa njim. Nadam se da će naša saradnja potrajati, jer bukvalno zatvorenih očiju možemo da igramo".

Posebno je istakao ulogu selektora Dragana Stojkovića zaključivši da je doneo srpskom fudbalu mnogo više nego što je ostvareni rezultat u kvalifikacijama za SP 2022.

"Doneo je osmeh, sreću, doneo je zadovoljstvo, harizmu. Doneo je dosta pozitivne energije sa svih strana. Sve ovo kada se spoji dobije se ono što smo mi dobili plasmanom na Prvenstvo sveta. Mislim da su sa njim svi zadovoljni, javnost, igrači. Način na koji igramo je super, napokon igramo ofanzivan, lep fudbal za oči. Svi hoće da te gledaju, svi hoće da nas bodre. Svaka mu čast, stvarno je zadovoljatvo igrati za njega.", istakao je Tadić..
Svetsko prvenstvo u fudbalu počinje 21. novembra.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike