Švajcarski Blik: Kroz „tunel pakla“ do Lige šampiona

"Stadion Crvene zvezde ima dugu tradiciju i po mnogo čemu je legendaran. Nekada je primao 110.000 ljudi i bio jedan od najvećih u Evropi. Sada je kapacitet prepolovljen, ali gostujuće igrače od svlačionice do terena čeka impresivan i zastrašujuć put. Tunel prekriven grafitima deluje beskonačno dugačak i skučen. A kada konačno izađete na teren, čeka vas pirotehnički pakao na tribinama", navodi se u tekstu švajcarskog lista, uz video-snimak prolaska kroz tunel na stadionu "Rajko Mitić".

Crvena zvezda će u dvomeču baraža za Ligu šampiona biti domaćin prve utakmice, u sredu 21. avgusta.

"Revanš meč na programu je 27. avgusta u Bernu. Zvezda želi u Ligu šampiona, ne samo zbog prestiža, već i zbog značajne novčane sume. Takođe, duel srpskog i švajcarskog tima biće zanimljiv zbog predistorije", navodi Blik i podseća na duel između Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Švajcarska je pobedila Srbiju 2:1. Džaka i Lihtštajner provocirali su Srbe dvoglavim orlom. VAR nije primtio očigledan penal za Srbiju. Posle meča selektor Krstajić ‘slao’ je glavnog sudiju Feliksa Briha u Hag, a srpski mediji koristili su izraze ‘Žestoka krađa’, ‘Sramota’, ‘Masakr’."

Blik dodaje da Švajcarci imaju sreće pošto u svom sastavu nemaju igrače albanskog porekla, ali podseća da je član tima iz Berna Miralem Sulejmani, nekadašnji reprezentativac Srbije.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike