Superkompjuter prognozirao da Srbija neće proći grupu u Kataru, Francuzi najveći favoriti za titulu

Štaviše, Srbija neće proći grupnu fazu takmičenja već će je, prema proračunima, završiti na trećem mestu iza Brazila i Švajcarske, a ispred Kameruna.

Ekipi Dragana Stojkovića Piksija ne daju se velike šanse, uprkos sjajnoj formi i činjenici da je plasman na prvenstvo obezbedila direktno, ispred Portugalije.

Najveći favoriti prema analizi superkompjutera imaju Francuzi (17,93%), a ukoliko se to ispostavi tačnim, "trikolori" će postati prva reprezentacija od Brazila i 1962. godine koja je odbranila svetsku titulu.

Upravo su Brazilci drugi favoriti sa 15,73 procenata šansi, a razlog zbog kojeg su iza Francuza leži i u tome što imaju teži put. Ukoliko završe kao prvi u grupi G u kojoj je i Srbija, ići će na drugoplasiranog iz grupe H koju čine Portugalija, Urugvaj, Južna Koreja i Gana.

Treći favoriti su Španci sa 11,53, a prvih deset favorita kompletiraju Engleska, Belgija, Holandija, Nemačka, Argentina, Portugalija i aktuelni vicešampion sveta Hrvatska.

Ispod Srbije se nalaze: Senegal, Ekvador, Australija, Gana, Tunis, Maroko, Kanada, Kamerun, Saudijska Arabija i Kostarika.

Mondijal u Kataru na programu je od 21. novembra do 18. decembra.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike