Stojković: Sa Mađarskom igramo derbi, posle ćemo da razmišljamo o Litvaniji

Srbija 7. septembra dočekuju Mađarsku na stadionu Rajko Mitić, zbog kazne Uefa samo sa decom do 14 godina na tribinama, a tri dana kasnije gostuje Litvaniji u Kaunasu.

„Pozicija je dobra i ono što nas zanima je pozicija broj jedan i broj dva da bismo došli do cilja, a to je Evropsko prvenstvo. Neće biti lako ali moramo da verujemo u svoje snage i kvalitet koji imamo“, istakao je Stojković na konferenciji za medije.

Mađarska i Srbija vode na tabeli G grupe sa po sedam bodova, Crna Gora ima četiri, Bugarska dva, a Litvanija jedan bod.

„Svakako da je duel sa Mađarskom derbi grupe, jer su svi rekli da su Srbija i Mađarska glavni favoriti u grupi. Slažem se, prihvatam to razmišljanje. Veoma ih poštujemo, imaju izuzetno kvalitetnog trenera Marka Rosija, nekoliko pojedinaca vrhunske klase, da ne pominjem Soboslaja koji je igrač svetskog ranga“.

Pripremićemo se najbolje što možemo, analiziraćemo rivala, ali moramo da budemo fokusirani da kroz našu igru dođemo do rezultata, dodao je Piksi.

Selektor je rekao da o Litvaniji neće razmišljati dok se ne završi utakmica sa Mađarskom.

Stojković je iskoristio priliku da izrazi zadovoljstvo što je veliki broj reprezentativaca tokom leta napravio iskorak prelaskom u bolje klubove, a našalio se i da su mu Sergej Mklinković-Savić i Aleksandar Mitrović „napravili problem“ jer sada uz sve silne utakmice koje gleda morati da prati i prvenstvo Saudijske Arabije.

Takođe, rekao je da mu je žao zbog kazne, ali da će atmosfera biti slična kao protiv Švedske u Ligi nacija kada su na tribinama iz istih razloga bili mališani do 14 godina.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike