Stojković posle Rusije: Ako već gubimo bolje da to bude u prijateljskoj utakmici

Fudbaleri Srbije poraženi su u prijateljskom meču od selekcije Rusije u Moskvi 4:0.

Srbija je od 19. minuta igrala s igračem manje, jer je Milan Gajić isključen direktnim crvenim kartonom nakon povlačenja protivničkog igrača unutar šesnaesterca kao zadnji igrač u odbrani.

„Rusi su odlična ekipa, iskoristili su svoju prednost. Ključni trenutak bio je crveni karton, pa je ruski tim igrao sa prednošću više od 70 minuta. Bio je to sjajan trening meč, ali ne za nas. Ipak, ako nam je suđeno da izgubimo, onda je bolje da to bude u ovakvom susretu“, rekao je Stojković.

Stateg „orlova“ je rekao da je za prijateljski meč, odluka sudije Arde Karderšlera bila oštra prilikom crvenog kartona Gajiću.

„Kažnjeni smo dva puta – crvenim kartonom i penalom. Mislim da bi žuti karton bio dovoljan za prijateljsku utakmicu. Žao mi je što je ova odluka doneta, uništila je igru. Navijači su videli samo rusku reprezentaciju, ne i srpsku. Nastavljamo da se spremamo za Evropsko prvenstvo i bolje je da, ako već gubimo, to bude u prijateljskoj utakmici. Šteta što nismo dali gol, iako smo imali prilike“, naglasio je selektor.

Rusija je upisala prvi trijumf nad nekom evropskom selekcijom još od 11. novembra 2021. godine kada je poražen Kipar 6:0 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

„Dobro smo znali da je ovo veoma dobar tim, a ovo je bila značajna pobeda za Rusiju. To im daje samopouzdanje, uprkos prijateljskom statusu utakmice. Mogli su odlično da iskoriste prednost jednog igrača, ali nam je bilo teško da igramo u ovom ritmu“, naveo je Stojković.

Selektor je rekao da Milan Gajić nije imao sreće na današnjoj utakmici protiv Rusije.

„Želim da kažem da ne moramo da paničimo, uskoro nas očekuje prijateljska utakmica sa Kiprom, zatim još dve pripremne utakmice za prvenstvo Evrope, tako da imamo vremena da popravimo ono što danas nije uspelo. Žao mi je samo što smo danas igrali sa deset igrača protiv jedanaestorice“, zaključio je selektor Stojković.

Srbija će narednu pripremnu, tj. prijateljsku utakmicu igrati protiv Kipra 25. marta, dok će istog dana Rusija igrati protiv Paragvaja.

(RTS)