Stojković: Počeli smo 2023. godinu pobedom, nadam se da ćemo je tako i završiti

Reprezentacija Srbije sastavljena uglavnom od igrača iz najjačeg domaćeg klupskog takmičenja savladala je selekciju SAD sa 2:1.

"Utisci su su veoma pozitivni, ne samo zbog rezultata i pobede, koja je uvek važna. Mislim da su fudbaleri ostavili dobar utisak. Ne bi trebalo da zaboravimo su igrači na ovaj meč stigli iz priprema, a imali smo i dug put do Los Anđelesa. Imali smo samo tri treninga, koje smo iskoristili da uigramo tim i da neke taktičke stvari sprovedemo u delo. Čestitam igračima na velikoj borbenosti. Mislim da su momci pokazali kolektivni duh i zadovoljan sam što smo na kraju pobedili", rekao je Stojković za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Golove za Srbiju postigli su Ivan Ilić iz slobodnog udarca u 43. minutu i Veljko Simić na početku drugog poluvremena u 46. minutu igre 

Selektor Srbije je istakao da je video dosta pozitivnih stvari na ovoj utakmici.

"Ima tu igrača koji će se u skoroj budućnosti izboriti za svoj status u A reprezentaciji Srbije. Bilo je dosta lepih akcija i šansi koje smo imali na utakmici. Bilo bi tragedija da nismo pobedili. Kada se sve sabere, momci su dobro uradili posao i to je za mene najveća satisfakcija. Uspeli su da shvate neke ideje koje smo želeli da pokažemo na terenu i na kraju se to isplatilo. Jedna lepa uspomena za igrače, debi iz snova za njih i podstrek da dobro treniraju i da sačekaju svoju šansu", istakao je selektor Srbije.

Stojković je naveo da očekuje da će Srbija nastaviti sa dobrim rezultatima u ovoj godini.

"Počeli smo 2023. godinu pobedom, a nadam se da ćemo je i pobedom završiti", zaključio je Stojković.

Srbija će 24. marta u Beogradu igrati protiv Litvanije u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike