Stojković: Fokus na Ligu nacija, prvo na Švedsku

Srbija u subotu dočekuje Švedsku, zbog kazne samo sa decom do 14 godina iz škola fudbala na tribinama, a tri dana kasnije gostuje u Oslu.

"Neki igrači su povređeni, poput Milenkovića, Rajković je suspendovan, imamo dvojicu debitanata, Babića i Mitrovića, a trebalo je da bude i treći. Takođe, nema ni Ristića zbog minutaže, ali ništa nije definitivno", izjavio je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Srđan Babić je član generacije sa Novog Zelanda, želja mi da ga vidim uživo i na terenu, njegove konstante igre u Primeri i činjenica da je kapiten Almerije zaslužuju pažnju, dodao je Piksi.

"Što se tiče Stefana Mitrovića pred njim je takođe budućnost, mlad je, njegove karakteristike su odlične, ima brzinu ihrabrost da rešava probleme "jedan na jedan" sa autoritetom, plus želja nam je da naši igrači igraju za Srbiju jer je mogao da bira. Gledao sam i Lazara Samardžića iz Udinezea, razgovarao sam s njim, mislim da nema dilemu između Srbije i Nemačke i dogovor je da od marta sledeće godine bude na spisku i igra za Srbiju", istakao je Stojković.

Prema njegovim rečima žao mu je što protiv Švedske neće biti "starijih" navijača, ali da će ekipa dati sve od sebe da ostvari dobar rezultat i oprosti se od navijača pred polazak u Katar.

"Iskoristićemo ovo vreme na nekim taktičkim stvarima i sigurno je da će Srbija nastaviti da igra napadački fudbal", poručio je Stojković i dodao da nema problema kada je u pitanju izbor prvog golmana, jer su svi kvalitetni i ko bude branio u Kataru biće najbolje rešenje.

"Švedska je vrlo dobra ekipa, verovatno traže revanš zbog utakmice u Stokholmu. Na nama je da pružimo maksimum. Neće biti lako, a kada ta utakmica prođe ćemo razmišljati poslednjoj. Srbiji nikad nije bilo lako i nije ništa dobijala na tacni, uvek smo morali da se mučimo i tako će biti i ovaj put"

Idemo meč po meč, a u ovom momentu je Švedska prioritet svih prioriteta, jasan je Stojković.

"Pokazali smo da smo u igri uprkos porazu u Beogradu protiv Norveške, iako je bio nezaslužen, ali se desio. Nije nikakva tragedija ako ne budemo prvi, taman posla. Mi ćemo učiniti sve da dođemo do nekog cilja i verujem da možemo, zašto da ne? Bitno je da igrači veruju", istakao je Stojković i dodao da mu je drago što ga je nedavno Gabrijel Batistuta uporedio sa Peleom, Maradonom i Krojfom i da uvek više voli pohvale, nego kritike.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike