Stojković: Bez Vlahovića na Rusiju i Kipar

Stojković je rekao da će osim Vlahovića utakmice sa Rusijom i Kiprom propustiti i Matija Nastasić.

„Vlahović je pozdravio sve, ali neće biti u mogućnosti da se odazove pozivu zbog velikih bolova u leđima. Uspeli su u Juventusu da ga nekako osposobe za poslednji meč, ali mu je ipak potrebno vreme za oporavak. Mislili smo da pozovemo Ratkova koji je bio na širem spisku, ali će on ipak pomoći mladoj reprezentaciji. Što se Nastasića tiče, on je otkazao pet minuta nakon objavljivanja konačnog spiska iz privatnih razloga“, izjavio je Stojković.

Selektor „orlova“ detaljnije se osvrnuo na spisak i izostanak nekih od igrapča koji su redovno dobijali poziv u prethodnim prilikama.

„Neki od igrača poput Radonjića i Grujića nisu imali veliku minutažu u svojim klubovima, dok su Terzić, Gudelj, Nedeljković i Ilić povređeni. Takođe, jako mi je drago da je Saša Zdjelar sa nama i što ću imati priliku da se bolje upoznam sa njegovom igrom, ali i igrom nekih drugih momaka, kao što je Samed Baždar od kog očekujem da debituje u naredna dva meča“. rekao je Stojković.

Dotakao se i novog ugovora sa reprezentacijom koji je potisao do 2026. godine.

„Razgovarao sam sa čelnicima saveza i jako sam sreća što smo došli do dogovora. Reprezentcija je svakako imala prioritet kada je reč o nastavku moje karijere i zadovoljan sam što smo uspeli da dođemo do dogovora, te se nadam ćemo i u narednom periodu nastaviti da nižemo uspehe kao i do sada“, izjavio je Stojković.

Srbija će prvi meč odigrati protiv Rusije u Moskvi 21. marta, dok je utakmica na Kipru zakazana za 25. mart.

Selektor Stojković će moći da računa na 21 igrača, među kojima neće biti Mileta Svilara koji je odbio da igra za Srbiju, opredelivši se za Belgiju, za koju međutim nema pravo nastupa.

Srbija će na Evropskom prvenstvu koje se igra od 14. juna igrati u grupi C sa Danskom, Engleskom i Slovenijom.

(RTS)