Stanojević: Favoriti smo i moramo opravdamo tu ulogu

"Jasno je u kom pravcu razmišljamo i jasno je da uvek moramo da idemo na pobedu, jer na nas pobeda uvek drži da budemo konkurentni za titulu. Spremamo se posle reprezentativne pauze, igrači su se vratili i danas imamo prvi zajednički trening", rekao je Stanojević na konferenciji za medije na SC Teleoptik.

Šef stručnog štaba crno-belih istakao je da su se igrači posle reprezentativnih utakmica vratili u dobrom stanju, a osvrnuo se i na nova pojačanja Nemanju Miletića i Kvinsija Meniga.

"Miletića vidim na poziciji štopera, potreban nam je neko za rotaciju. On nije odigrao takmičarsku utakmicu tri meseca, polako ulazi u ritam, hoćemo da se dobro spremi. Znamo svi znamo šta on može da nam ponudi."

"Kvinsi Menig je došao kao igrač kog smo želi još od početka prelaznog roka. U dogovoru sa ljudima iz kluba, insistirali smo na bočnom igraču. Dolazi iz takmičenje gde je bio konstatan, on je fizički spremam i biće u konkurenciji za Kragujevac", poručio je Stanojević.

Meč u Kragujevacu biće početak važnog niza utakmica za crno-bele, koji već sledećeg četvrtka u grupnoj fazi Lige konferencija gostuje Anortozisu, a nakon toga sleduje večiti derbi protiv Zvezde u Humskoj.

"Sutra je važna utakmica, igramo protiv protivnika koji je nov u ligi, kluba koji ima tradiciju. Igrali su na različite načine, menjali su šisteme. Sposobni su da igraju na razne načine, ali imaćemo odgovor na sve."

"Ne razmišljamo o četvrtku, ništa mi ne znači ako sutra ne budemo pravi i ne nastavimo niz. U fudbalu svašta može da se promeni za sedam dana, ne želim da to dozvolim mojim igračima. Lično utakmicu pripremam kao najvažniju u narednom ciklusu".

Stanojević je rekao i da želi da sva tri meča završi trijumfalno.

"Sutra smo favoriti i moramo da pobedimo, jer je sve osim pobede neuspeh, uz svo poštovanje protivnika. Imamo Anortozis na strani, direktnog konkurenta. Ne znam u kakvom stanju ćemo biti. Važno je da kad igrate derbi da budete u situaciji da ne dozovolite da vam se protivnik ne odlepi. Mislim da Partizan dugo nije bio u toj situaciji. Početak je prvenstva, ali sa druge strane želja mi je da imamo sve tri pobedimo", zaključio je Stanojević.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар