Stanojević: Da svi idemo istim putem, mirne glave; Maksimalna podrška Novaku

Pred početak priprema za proleći deo sezone, Stanojević je produžio ugovor do 2024. godine.

"Zadovoljstvo mi što sam produžio ugovor. Osećamo obostrano poverenje, u svemu smo zajedno. Ne želimo da bude nijedan zarez, kako se ne bi pojavljivale neke priče. I zbog igrača, važno je da se produžavaju ugovori, kako bismo svi imali mirne glave. I mi i navijači. Da svi idemo istim putem. Važno je da idemo u tom pravcu", rekao je Stanojević novinarima na SC Telepotik.

Nakon toga, iako je prvobitno bilo najvaljeno će deo priprema biti odrađen na Kipru, crno-beli će formu za proleće najverovatnije tempirati u Turskoj do 6. februara, mada postoji i Španija kao opcija.

"Treniraćemo za početak dvaput dnevno u Beogradu, možda će neko popodne biti slobodno. Čekamo da vidimo hoćemo li u Tursku ili Španiju, zavisno od kovid situacije. Remeti nas, ali ovo je korona vreme. Već smo priviknuti na sve. Može da dođe do pomeranja odlaska na pripreme, samo u jedan dan. U opticaju je da putujemo 22, a ne 23. januara", rekao je on.

Stanojević je istakao i da će na pripreme verovatno sa jednim pojačanjem.

"Znaćemo u naredna tri dana. Videćemo danas za jednu opciju, hoće li biti. Ako ne, okrenućemo se durgim. Sigurno ćemo u narednim danima reagovati. Prva opcija je Srbin, sticajem okolnosti", kaže Stanojević, koji se osvrnuo i na fizičko stanje igrača.

"Natho će maksimalno, dok je Markoviću potreban još neki period da bi tako krenuo. Rikardo kasni dva dana, uz moje dopuštenje, opravdano je odustan. Na prozivci nisu bili ni Jović, Miljković, Obradović i Lutovac. Prehlađeni su, ne osećaju se dobro. Videćemo da li imaju kovid. To su normalne stvari, nista alarmantno".

Iz tog razloga Stanojević, kao i uprava preporučuju igračima da se vakcinišu.

"U savremenom svetu ne možete da fukcionišete drugačije. Pričam prvenstveno u zdravlju, potom o socijalizaciji, parametrima da li možete da putujete, igrate utakmicu… Ja sam se triput vakcinisao, ako treba i četvrti put ću, jer verujem u nauku."

"S druge strane, to je individualna stvar igrača, a u timskom su sportu, moraju da se prate pravila tima. Individualni je nešto drugo, možeš da odlčuješ sam za sebe, dok smo ovde svi zajedno. Imamo minimalno nevakcinisanih, možda imamo najviše trojicu. Neki su imali kovid, pa čekaju trenutak za vakcinaciju. Sad imaju “iziuzeće", zaključio je Stanojević.

Vazura: Ne želimo da poremetimo ovu ekipu

Prelazni rok u Srbiji još nije zvanično ni počeo, ali mi pregovaramo sa igračima i videćemo, rekao je danas generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura.

Fudbaleri Partizana su počeli pripreme za nastavak sezone na SC Teleoptik, pre pocetka rada trener Aleksandar Stanojević produžio je ugovor do 2024. godine.

"Zadovoljni smo produžetkom saradnje sa Stanojevićem, to je najveće pojačanje Partizana. Kada su u pitanju igrači, prelazni rok u Srbiji još zvanično ni počeo, ali mi pregovaramo sa igračima i videćemo. U toku meseca će biti određenih pojačanja. Trudićemo se da to bude pre polaska ekipe na pripreme u Turskoj", rekao je Vazura novinarima na SC Teleoptik.

"Prelazni rok je živa stvar i ne žurimo nigde, ne želimo da pravimo greške i da plaćamo nešto više nego što treba da plaćamo. Ekipa je na okupu, svi su zdravi i nije nam hitno da moramo transfere da završimo u dva dana. Možemo da realizujemo dogovor za sedam ili deset dana, ali biće pojačanja. Neće biti krucijalnih transfera, ali želimo da pojačamo konkurenciju i da Partizan bude bolji u drugom delu sezone", naveo je Vazura.

Kaže da su u Humsku stigle ponude za trojice igrača.

"Imamo ponude, ali u ovom trenutku te ponude odbijamo. Ne želimo da pregovaramo o prodaji tih igrača. Videćemo, ali kao što smo najavili promene će biti minimalne i neće biti većih transfera. Ne želimo da poremetimo ovu ekipu ili da prodamo nekoga pa da nemamo vremena za dovođenje adekvatnih zamena. Želimo da nastavimo put ka tituli, blizu smo toga. Koliko smo blizu, toliko smo i daleko, ima još mnogo da se igra i to je razlog zašto nećemo prodavati značajne igrače u ovom prelaznom roku", zaključio je Vazura.

 

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике