Stanković za RTS: Zvezdin dres obavezuje na pobede, dvomeč sa Makabijem može doneti mnogo toga

Zvezda je u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona savladala Pjunik u gostima i ukupnim rehzultatom 7:0 došla do poslednjeg koraka.

Tamo je čeka prvak Izraela, a bez obzira na visok rezultat u prvom susretu, ostvaren je novi trijumf u kvalifikacijama.

"To obavezuje klub Crvenu zvezdu kroz istoriju, posebno u poslednje vreme, kada je svaki bod u Evropi zlata vredan. Vidimo i po sebi šta to donosi. Ova godina u našem prvenstvu donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što je pre možda dve-tri godine bilo nezamislivo", izjavio je Stanković za RTS.

Šef stručnog štaba srpskog šampiona potom je analizirao revanš sa Pjunikom.

"Utakmica dobra, pod kontrolom, ne bih imao šta da dodam ili oduzmem. Motivisani su bili koliko je to trebalo. Sada da tražim nešto više od toga – ne mogu. Rezultat 5:0 je bio sasvim dovoljan da se ovde iskontroliše igra, dueli, da se odigra koliko treba…"

Uprkos već rešenom pitanju pobednika u prvom susretu, svi iz crveno-belog tabora su najavljivali trijumf i u Jerevanu.

"Pobedili smo kao što smo obećali. Sada nas čeka nešto lepo – jedan ozbiljan, dvomeč koji može da donese našoj Crvenoj zvezdi mnogo toga."

Stanković nije želeo mnogo da razmišlja o Makabiju iz Haifa jer, kako ističe, ekipu prvo očekuju obaveze u domaćem prvenstvu.

"Pre toga imamo prvenstveni meč, tako da nećemo ništa prepuštati slučaju. Okrećemo se Voždovcu, posle toga idu dva meča sa Makabijem. Idemo dalje, to je ono što smo želeli, to je ono zbog čega naši navijači pređu ovoliki put da bi nas gledali uživo. Svima nama želim sreću", zaključio je Stanković.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike