Stanković pred takmičarski debi: Trema mora da bude prisutna

Stanković je dodao da za ovaj meč ne može da računa na Gajića i Tomanea koji su povređeni.

"Jedino očekivanje koje možete da imate u Crvenoj zvezdi je – pobeda. Tako radimo, treniramo i ponašamo se. Ipak, moramo da gledamo i protivnika. Čukarički je dobra ekipa koja ima spoj mladih i iskusnih igrača. Imaju stabilnost koju im je doneo predsednik Obradović, napravili su dobar sistem i očekujem nadigravanje. Igraju visok presing, imaju kapitena Docića koji sjajno izvodi prekide, tu su Tedić i Šapić koji to dobro koriste, tu je mladi Vidosavljević, zatim Kovač koji je Zvezdino dete i svi oni će imati motiv da se pokažu protiv nas", istakao je Stanković.

Deki ističe da postoji pozitivna trema pred trenerski debi.

"Ona mora da bude prisutna. Sve utakmice koje sam u karijeri igrao sa tremom i pozitivnim strahom, odigrao sam odlično. Kad god sam potcenjivao i bio opušten, bio sam loš. Debitovao sam pre 25 godina za Crvenu zvezdu i to je bio jedinstven osećaj. Videću kako će sutra biti, ali postoji pozitivna trema i volim tako da se osećam".

Šef struke lidera na tabeli ističe da je još rano da se sudi o njegovim trenerskim kvalitetima.

"Upoznavaćete me kroz igru, odnos prema igračima, kao i kroz situacije na terenu. Prihvatam svaku kritiku i otvoren sam da kažem šta mislim. Rano je da se sudi posle nekoliko prijateljskih mečeva. Sad kreće prvenstvo i takmičarski ritam. Moramo da pokažemo zube i pristup protiv svakog protivnika mora da bude isti – to je moja filozofija. Time poštujemo sebe i rivala. Na pripremama smo igrali u različitim formacijama, ali to nema veze. To da li imate jednog, dva ili tri napadača je manje važno, bitno je samo sa kakvom glavom izađete na teren", poručio je Stanković.

Utakmica 21. kola Superlige između Čukaričkog i Crvene zvezde igra se u subotu od 14.30 sati na Banovom brdu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike