Stanković: Naša obaveza je da pokušamo da imamo još uspešniju sezonu

Stanković je prethodne sezone Zvezdu odveo do duple krune i proleća u Evropi.

"Zvezda je velika obaveza. Ovde je lepo, ali i teško. Ne bežimo od obaveza, ambicija i ciljeva i tako gledamo i na ovu sezonu. Ne odustajemo od zacrtanih stvari. Sve što možemo da "napadnemo", to ćemo i atakovati kao i prošle godine. Bitna je grupna faza u Evropi, kao i prvenstvo i Kup. To su ciljevi i stvari koje zaslužuje Zvezda i naši navijači", rekao je Stanković.

Crveno-bele već 21. jula očekuje početak kvalifikacija za Ligu šampiona u drugom kolu kvalifikacija, a potencijalni rivali su Makabi Haifa i Kairat.

"Da bi ušao u grupnu fazu elitnog evropskog klupskog takmičenja, moraš da pobeđuješ šampione. Mi jednog takvog protivnika imamo već u drugom kolu, dva jaka kluba, ko god da prođe imaćemo izuzetno težak zadatak, iako smo mogli i gore da prođemo na tom žrebu. Biće teško, ali ne odustajemo od cilja. Sačuvali smo okosnicu tima, time sam veoma zadovoljan. Strpljivo radimo na pojačanjima, radi se o dva do tri ciljana igrača, koja treba da donesu kvalitet grupi kako bismo na pravi način napali kvalifikacije za Ligu šampiona".

Stankovich je govorio konkretnije o potencijalnom pojačanju na poziciji napadača.

"Napadač je jedno od odgovornijih mesta u timu, radi se o igraču koji donosi prevagu i razliku, kvalitet, golove, bodove. On direktno utiče na neke stvari. Mi već 17. jula počinjemo takmičenje u prvenstvu, četiri dana kasnije kreću i kvalifikacije za Ligu šampiona. Nadam se da ćemo u narednih sedam dana završiti i taj deo priče koji se tiče dovođenja napadača", zaključio je Stanković.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар