Španski mediji: Mesi ucenjivao čelnike Barselone

Španski list Mundo deportivo navodi da je argentinski fudbaler Lionel Mesi leta 2021. godine napustio Barselonu u suzama i dodaje da se tada nije dogovorio sa čelnicima kluba o nastavku saradnje.

"Mesi je više puta istakao da je uradio sve kako bi ostao u Barseloni, međutim, godinu pre odlaska iz kluba, kada su počeli pregovori o produžetku saradnje, tražio je previše", ističe Mundo deportivo. 

Ovaj list je objavio seriju imejlova između Mesijevog oca Horhea i izvršnog direktora Barselone Oskara Graua u vezi sa pregovorima o produženju ugovora između argentinskog reprezentativca i španskog kluba. 

"Mesi je tražio trogodišnji ugovor uz mogućnost jednostranog produženja. Pristao je i na smanjenje fiksne plate za 20 odsto u sezoni 2020/2021. Međutim, tražio je da mu se plata poveća za po 10 odsto u naredne dve sezone uz godišnju kamatu od tri odsto. Tražio je i bonus od 10 miliona evra za potpisivanje ugovora", navodi španski list.

"Neka im mačevi vise nad glavom", napisao je Horhe Mesi u imejlu advokatu, pre nego što je poslao ponudu čelnicima Barselone.

Podsećanja radi, Barselona i Lionel Mesi su otpočeli pregovore 11. juna 2020. godine oko potpisivanja novog ugovora, bili su nadomak dogovora, a onda su stigli novi zahtevi.

"Jedan od uslova bio je da se Mesiju obezbedi privatna loža na stadionu Kamp Nou za njegovu i porodicu Luisa Suareza. Potom, let privatnim avionom za celu porodicu u Argentinu za Božić, zatim garancije da će mu naknadno biti isplaćen sav novac kojeg se odrekne u korist kluba tokom krize uz tri odsto kamate", prenosi Mundo deportivo. 

Horhe Mesi je zahtevao da klub isplati provizije koje duguje Rodrigu Mesiju, Leovom bratu, kao i da obnovi ugovor Pepeu Kosti, privatnom treneru i najboljem prijatelju argentinskog fudbalera.

"Lionel Mesi je trebalo da ima neto platu u iznosu od 74.9 miliona evra na godišnjem nivou", ističe Mundo.

Tadašnji predsednik Barselone Žozep Marija Bartomeu razmišljao je da prihvati uslove, koje je postavio Mesi, ali nije želeo da potpiše klauzulu o odlasku iz kluba. Mesi je, navodno, tražio da mu se omogući odlazak iz Barselone kada god to poželi uz obeštećenje od samo 10.000 evra. Španski list podseća da je otkupna klauzula za argentinskog fudbalera iznosila 700 miliona evra.

Po isteku ugovora sa Barselonom, Mesi je zaigrao za Pari Sen Žermen, a u dresu katalonskog kluba odigrao je 778 utakmica i postigao 672 gola.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike