Spajić: Ponosan sam što sam se vratio u reprezentaciju

Spajić se našao na spisku od 26 fudbalera koji će predstavljati Srbiju na Evru u Nemačkoj.

„Osećaj je fantastičan, prezadovoljan sam, preponosan, srećan što sam ovde. Cilj mi je bio da pokušam se vratim u reprezentaciju, posle svega što je bilo, mislim na povredu  i pehove koje sam imao, rekao je Spajić.

Dodao je i da mora da pruži maksimum nakon dobijenog poziva.

„Drago mi je da je sve ispalo dobro, prošao sam težak period, uspeo da se vratim u formu i reprezentaciju. Uvek sam se vodio time da bi nešto postigao, moraš da daš celog sebe, svi imaju uspone i padove, imao sam i ja tešku povredu, ali sam iz nje izašao još jači. Drago mi je da nisam odustajao, da sam dao celog sebe, drago mi je da ljudi to prepoznaju i zbog toga hvala na lepim rečima selektoru. Moje je da nastavim tim putem, dajem maksimum i tako doprinesem rezultatima tima“, istakao je Spajić.

Novi kapiten Crvene zvezde je na pitanje da li vidi sebe kao startera, rekao da je to na selektoru, ali da veruje da svaki igrač koji je na spisku za Evro očekuje da igra. 

„Svi imaju želju da doprinesu, da igraju, da budu deo tima. Konkurencija je dobra, hvala Bogu svi smo zdravi, nije situacija kao pred Katar. Grupa u Nemačkoj je jako teška, znamo da su Englezi jedni od favorita, realno borićemo se za plasman u narednu fazu, drugo mesto je neka realnost, imamo opciju i za treće, mnogo razloga za optimizam“, dodao je Spajić.

Pripremne utakmice protiv Asutrije i Švedske smatra veoma važnim.

„Da odemo u Nemačku sa samopouzdanjem koje smo imali u kvalifikacijama za Katar i da budemo ekipa, tim. Mislim da onda imamo šanse. Važni su nam i mečevi protiv Austrije i Švedske, pre svega na psihološkom planu. Ubeđen sam da ćemo biti i spremni i motivisani. Nema kalkulacija, bez obzira što ti mečevi neće biti pokazatelji našeg izdanja na Evropskom prvenstvu“, poručio je Spajić.

Veljko Birmančević, koji je poziv za Evro zaslužio nakon fantastične sezone u Sparti iz Paraga, istakao je da prrezadovoljan što je ponovo u ekipi i da će dati sve od sebe.

„Došao sam iz odlične sezone, postigao dosta golova i osvojio ligu i kup. Došao sam ovde da se borim, koliko god da dobijem šansu, pet minuta, deset… Došao sam da igram kao u klubu. Da dam sve od sebe na terenu. Koliko god bude šanse, ja sam tu da pokažem svoje“  rekao je Birmančević.

Evropsko prvenstvo igra se od 14. juna do 14. jula.

(RTS)