Šerif zaustavio Zvezdine nalete, odluka pada u revanšu

Nije uspela Crvena zvezda da savlada šampiona Moldavije u Beogradu, pa će odluka o prolasku u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pasti u revanšu.

Od prvog minuta se moglo nagovestiti da će se u Beogradu igrati dinamična i zanimljiva utakmica.

Gosti su bolje i agresivnije otvorili meč i u uvodnih desetak minuta pritiskali Crvenu zvezdu, imali više loptu u nogama i pretili na gol na kojem brani Milan Borjan.

Ipak, kako je vreme odmicalo, Zvezda je bivala sve sigurnija i opuštenija, što je rezultovalo time da se lopta mnogo više nalazi na protivničkoj polovini i u njihovom šesnaestercu. 

U nekoliko navrata nedostajao je ključan, završni pas, kako bi šampion Srbije ozbiljnije ugrozio gol moldavske ekipe.

Prva promena na semaforu desila se u 33. minutu, kada su gosti poveli.

Kastenjada je lukavo izveo slobodan udarac sa nekih 20 metara, uhvatio zaklonjenog Borjana na "krivoj nozi" i doveo Šerif u vođstvo.

Ako do tada nije imala razloga da krene sa direktnijim napadima, Zvezda je nakon primljenog gola to morala da uradi.

U nekoliko navrata odbrana gostiju intervenisala je kako bi sprečila ozbiljniju šansu i gol, ali je u samom finišu poklekla.

U verovatno najboljem mogućem trenutku je srpska ekipa došla do izjednačenja.

Počela je sudijska nadoknada kada je nakon prekida Kanga ubacio loptu u peterac rivala, a tamo veoma smiušeno intervenisao jedan fudbaler Šerifa, koji je odbio loptu pravo na nogu Dioniju, koji je pred sobom imao prazan gol i lak zadatak.

Zvezdino ovogodišnje pojačanje tako je postiglo drugi gol u poslednje dve utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona. 

Odlično je Crvena zvezda ušla u drugo poluvreme, bila daleko bolji rival i dominirala posedom i ulascima u završnu trećinu terena.

Veoma bitan detalj meča odvio se u 58. minutu, kada je Gelor Kanga zaradio drugi žuti karton.

Rumunski arbitar procenio je da je Kanga rukama zaustavio potencijalnu kontru gostiju, pa mu je dodelio drugu javnu opomenu.

Ipak, Zvezdu u narednih 15-ak minuta nije omelo to što ima igrača manje, čak je štaviše srpska ekipa još jače nastavila da pritiska rivala i stvara šanse.

U dva navrata je Filipo Falko morao bolje da završava akciju, ali su njegovi udarci išli preko gola ili pravo u golmana Šerifa. 

Do kraja meča su viđena uzbuđenja pred oba gola, ali promene rezultata nije bilo.

Revanš između Šerifa i Crvene zvezde igra se za sedam dana u Moldaviji. 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар