Šeik dobija konkurenciju – britanski milijarder zainteresovan za Mančester junajted

Firma ser Džima Retklifa INEOS potvrdila je da je podnela ponudu za Mančester junajted.

To dolazi nakon što je predsednik Katarske islamske banke (KIB) potvrdio da je dao svoju ponudu za 100% akcija Junajteda.

U saopštenju INEOS-a se navodi da su ser Džim Retklif i INEOS "podneli ponudu za većinsko vlasništvo nad fudbalskim klubom Mančester junajted".

"Mi bismo svoju ulogu dugoročnih čuvara Mančester junajteda videli u ime navijača i šire zajednice. Ambiciozni smo i veoma konkurentni i želeli bismo da investiramo u Mančester junajted kako bismo ih učinili klubom broj jedan u svet još jednom", piše u saopštenju.

INEOS namerava da od Junajteda napravi "svetionik modernog pristupa vlasništvu". 

"Takođe prepoznajemo da je fudbalsko upravljanje u ovoj zemlji na raskrsnici. Želeli bismo da pomognemo u vođenju ovog sledećeg poglavlja, produbljujući kulturu engleskog fudbala tako što ćemo klub učiniti svetionikom za moderan, progresivan pristup vlasništvu koji je usredsređen na navijače", piše u saopštenju.

Ser Džim Retklif je jedan od najbogatijih ljudi Britanije, nikada nije krio da želi da kupi klub. Navijao je za Junajted kao dečak i smatra da je to ostao do dan-danas.

Vlasnik je fudbalskog kluba Lozane u najvišem rangu švajcarskog fudbala, dela vlasništva francuske Nice i biciklističkog kluba INEOS Grenadirs.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike