Saudijci i zvanično preuzeli Njukasl, spremaju se tektonske promene u Premijer ligi

Navijači Njukasla već su počeli da slave – nakon 14 godina "otarasili" su se Majka Ešlija, a novi vlasnici kluba dobili su dozvolu od Premijer lige da prenesu vlasništvo na svoje ime.

Konzorcijum prednođen Saudisjkim javnim incesticionim fondom, kome je pripalo 80 odsto akcija kluba, uz podršku PCP kapital partners i R&B sport i medija, novi je vlasnik kluba sa Sent Džejms parka.

Na čelu konzorcijuma nalazi se Amanda Stejvli, koja je izjavila da je u pitanju dugoročna investicija i dodala da se ambicije vlasnika poklapaju sa navijačkim – da Njukasl postane izbiljan klub koji će se boriti za trofeje u svim takmičenjima.

Novi vlasnik platio je Majku Ešliju 300 miliona funti, što je prava sitnica u odnosnu na procenjeno bogatstvo konzorcijuma – 320 milijardi funti.

Navijači željno iščekuju prve poteze novih vlasnika i očekuju da klub koji se već godinama bori za opstanak u Premijer ligi vrate na staze stare slave i borbe za trofeje i evropska takmičenja.

Prethodni vlasnik Majk Ešli klub je preuzeo 2007. godine, a za 14 godina "gazdovanja" klub nije osvojio nijedan trofej, dok je dva puta bivao eliminisan u niži rang takmičenja.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар