Roma i Sevilja u finalu Lige Evrope

Leverkuzen nije uspeo da preko „autobusa“ koji je Murinjo parkirao ispred svog gola.

Domaća ekipa je kontrolisala loptu u svojim nogama, napadala iz minuta u minut. Nizale su se šanse jedna za drugom, ali lopta nije završila u mreži Patrisija.

Leverkuzen je imao 60 odsto poseda lopte u svojim nogama, uputi 23 šuta ka golu rivala i šest u okvir, dok su gosti nijednom nisu šutirali ka golu Hradeckog.

Za razliku od duela između Bajera i Rome, utakmica Sevilje i Juventusa bila je fudbalski spektakl.

Prvo poluvreme proteklo je u znaku domaće ekipe koja je napadala češće i opasnije, ali je i Juventus imao svoje prilike. 

U finišu prvog poluvremena, sudija Makeli napravio je propust i nije svirao jedanaesterac koji je skrivio Kvadrado.

Juventus je poveo u 65. minutu, kad je Dušan Vlahović posle samo 120 sekundi provedenih na terenu iskoristio grešku defanzivca domaće ekipe i lobovao golmana Bonoa sa ivice šesnaesterca.

Izjednačio je rezervista domaćih Suso u 71. minutu, golom sa 18 metara.

Pošto je i u prvom meču bilo nerešeno (1:1) igrali su se produžeci u kom je Sevilja već posle pet minuta stigla do gola, Erik Lamela je posle centaršuta Brajana Hila udarcem glavom sa 11 metara poslao loptu u mrežu Juventusa.

Nadu da Juventus može do izjednačenja i penala vraćena je gostima u 116. minutu kada je Sevilja ostala sa desetoricom pošto je zbog drugog žutog kartona iz igre isključen Markos Akunja.

Nemanja Gudelj odigrao je svih 120 minuta za Sevilju. Vlahović i Filip Kostić utakmicu su počeli sa klupe.

(RTS)