Real Madrid potvrdio da će učestvovati na Svetskom klupskom prvenstvu

Real Madrid i njegov trener Karlo Anćeloti razjasnili su da će se osvajač Lige šampiona takmičiti na Svetskom klupskom prvenstvu sledeće godine, iako je Italijan u današnjem intervjuu za Il đornale rekao da će klub „odbiti poziv“, prenosi Bi-Bi-Si.

Anćeloti je kasnije na društvenim mrežama objavio da njegove reči nisu protumačene na pravi način.

„Moje reči o Svetskom prvenstvu nisu protumačene na pravi način. Naravno da nemam ništa protiv toga da učestvujemo na tom turniru, jer to je šansa da osvojim novi pehar sa Realom“, rekao je Anćeloti.

Klub iz Madrida se oglasio saopštenjem u kojem navodi da će igrati na turniru.

„Real Madrid želi da objavi da ni u jednom trenutku nije bilo pitanja u vezi sa našim učešćem na novom klupskom Svetskom prvenstvu koje će organizovati Fifa u narednoj sezoni 2024/2025. Naš klub će učestvovati, kako je planirano u ovom takmičenju i mi smo ponosni i uzbuđeni što smo u to uključeni. Želimo još jednom da inspirišemo milione naših navijača širom sveta novim trofejom.“, naglasio je Real.

Real je jedan od 12 evropskih klubova koji su se već kvalifikovali za Svetsko prvenstvo na kojem će igrati 32 tima iz celog sveta i koji će se održati u SAD od 15. juna do 13. jula 2025. godine.

(RTS)