Real dočekuje Mančester siti u prvom polufinalu Lige šampiona

Aktuelni šampion Evrope Real, posle osvajanja 20. trofeja u Kupu Kralja pobedom nad Osasunom sa 2:1, na “Santijago Bernabeu” dočekuje „Građane“ u savojevrsnoj reprizi prošlogodišnjeg polufinala.

Tada su oba kluba slavili kod kuće, Real u Madridu s 3:1, a Siti u Mančesteru sa 4:3, pa je na kraju dalje otišao „kraljevski klub“.

Večerašnji fudbalski spektakl biće i duel dvojice već legendarnih trenera sa bogatom karijerom u elitnom nadmetanju Evropskih timova.

Od svih fudbalskih trenera Pep Gvardiola i Karlo Ančeloti u svojoj karijeri imaju najviše polufinala Lige šampiona. Ančeloti ih ima devet, a Gvardiola 10.

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola dosad je dva puta osvojio „ušati pehar“, oba puta s Barselonom 2009. i 2011. godine.

Za razliku od mlađeg kolege, Ančeloti je četiri puta osvajao Ligu šampiona, dva puta s Milanom 2003. i 2007. godine i dva puta sa Realom 2014. i 2022. a uveren je da će i ove godine odbraniti titulu za treći trofej.

Utakmiva Reala Madrida i Mančester sitija na na “Santijago Bernabeu” počinje u 21 čas, a njen tok možete pratiti na našem portalu.

(RTS)