Reakcije nakon smena u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije

Kako se navodi u glasilu FSS-a, Dušan Mrakić, Dragan Ilić i Saša Bajčetić smenjeni su i umesto njih u organ Izvršnog odbora FSS kooptirani su Dejan Filipović, Darko Ramovš i Aleksandar Mijailović.

Obrazloženje je sledeće:

"Radi stvaranja uslova za efikasnije funkcionisanje Izvršnog odbora, imajući u vidu da su pojedini članovi IO FSS u proteklom periodu usled različitih okolnosti izostajali sa sednica IO FSS, zamenik predsednika FSS doneo je ovo rešenje".

Odluku je potpisao Nenad Bjeković, potpredsednik Saveza.

Svoje protivljenje ovoj odluci, putem saopštenja, izneo je Novica Tončev, sam član Izvršnog odbora FSS-a.

On se, osim što iznosi primedbe na samo ustoličenje Nenada Bjekovića na mesto koje trenutno zauzima (pozivajući se na član koji sprečava postavljanje potpredsednika bez pristanka predsednika, koji u ovom slučaju nije mogao da postoji jer, rekosmo, FSS tada kao ni sada nije imao predsednika), protivi smeni trojice članova ovog tela.

"Kao član izvršnog odbora FSS-a, mogu da potvrdim da je Dušan Mrakić prisustvovao svakoj sednici, Saša Bajčetić je čak morao i avionom da dolazi jer je tek u nedelju uveče pozvan na sednicu koja se održala u ponedeljak, a Dragan Ilič je od 25 sednica Izvršnog odbora prisustvovao na 22 i jedini je predstavnik amaterskog i razvojnog fudbala", stoji u saopštenju Tončeva.

"U vreme kada je Statut Saveza jednoglasno izglasan, kada su raspisani izbori na svim nivoima i kada se reprezentacija sprema za Svetsko prvenstvo svi treba da radimo zajedno za najveće dobro našeg fudbala i budemo ujedinjeni, a ne da dopuštamo pojedincima da donose bahate odluke i unose pometnju među članove FSS, fudbalere, ali i sve ljubitelje fudbala", zaključuje Tončev.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике