Reakcije na smrt Moce Vukotića: Otišao najveći u istoriji Partizana

Momčilo Moca Vukotić preminuo je danas u 71. godini, a od njega se opraštaju klubovi, prijatelji, navijači i to ne samo oni kojima je crno-bela boja u srcu.

Vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije i dugogodišnji funkcioner u FK Partizan Nenad Bjeković rekao je za Tanjug da je otišao najveći igrač u istoriji crno-belih.

"U šoku sam, za mene je ovo kao da sam izgubio najrođenijeg. Moca je dugo bolovao, poslednja dva, tri meseca bilo mu je bas loše, stalno smo bili u kontaktu. Bio je najbolji fudbaler, a kao čovek još bolji! Takva je osoba bio naš Moca. On je bio dete Partizana i slažem se sa mnogim konstatacijama navijača Partizana da je bio najveci igrač u istoriji našeg kluba. Neprevaziđen na terenu, kao i van njega. Do poslednjeg dana Partizan mu je bio sve. Ovo je nenadoknadiv gubitak", rekao je Bjeković Tanjugu.

Putem društvenih mreža od Vukotića su se oprostili i fudbalski i košarkaški klub Partizan.

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović na Tviteru je napisao:

"Moca Vukotić… Nema čoveka u sportu koji ga nije poštovao, nema navijača Partizana koji ga nije voleo! Jedan jedini! Legendo, dragi prijatelju, otišao si danas, ali ćeš živeti večno!"

"Neka vam je večna slava!" podelio je kapiten Partizana Lazar Marković.

Među navijačima crno-belih na društvenim mrežama već je pokrenuta inicijativa da stadion FK Partizan ubuduće ponede naziv "Momčilo Moca Vukotić". 

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике