Prosinečki novi selektor reprezentacije Crne Gore

Hrvatski stručnjak sedmi je selektor u istoriji Crne Gore. Na toj poziciji nasledio je Miodraga Radulovića. Prosinečki će 4. februara potpisati jednogodišnji ugovor.

Prosinečki je tokom trenerske karijere predvodio Crvenu zvezdu, Kajzerispor u dva navrata, reprezentacije Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine, Denizlispor, ljubljansku Olimpiju i Rudeš. Klupu Zagrepčana napustio je septembra, nakon što je osvojio samo bod u sedam prvenstvenih kola.

Prethodno su „sokole“ sa klupe predvodili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković i Faruk Hadžibegić.

Prosinečki je na klupi Azerbejdžana stigao do najubjedljivije pobede u istoriji nacionalnog tima – 5:1 protiv San Marina.

U reprezentaciji Bosne i Hercegovine je imao dobre rezultate. Sa Safetom Sušićem drži rekord od 10 pobeda u nizu. Sa selekcijom BiH, Prosinečki je izborio plasman u A Ligu nacija.

Crna Gora je bila bez selektora od početka decembra, kada je sporazumno raskinut ugovor sa Miodragom Radulovićem.

Reprezentacija Crne Gore prvi meč 2024. godine igra 21. marta, protivnik u prijateljskom duelu biće selekcija Belorusije u Antaliji.

(RTS)


Ostavite komentar