Promene u Mančester junajtedu – bivši operativac gradskog rivala na mestu izvršnog direktora

Berada je na funkciji izvršnog direktora Mančester junajteda zamenio Ričarda Arnolda, koji je napustio klub sa Old traforda krajem prošle godine.

Berada je osam godina proveo Mančester sitiju. Britanski mediji navode da je Španac bio jedan od ključnih funkcionera u uspesima Mančester sitija.

On je sa mnogo uspeha prethodno radio i u Barseloni. Skaj sport ističe da je odluku o dovođenju Berade doneo Džim Retklif, u dogovoru sa vlasnicima Džoelom i Avramom Glejzerom.

Izvor Skaj sporta je naveo da Berada nije mogao da odbije ponudu čim je čuo za interesovanje Junajteda, ali i zbog impresivnog načina na koji je 25 odsto kluba prodato Džimu Retklifu.

„Klub je odlučan da vrati fudbal i igru na terenu u središte svega što radimo, a Omarovo imenovanje predstavlja prvi korak na tom putovanju. Kao jedan od najiskusnijih fudbalskih zvaničnika u vrhu evropskog fudbala, Omar donosi bogatu fudbalsku i komercijalnu ekspertizu, sa dokazanim iskustvom uspešnog rukovođenja i strašću da pomogne u uvođenju promena“, navodi se, između ostalog, u saopštenju Mančester junajteda.

Klub sa Old traforda se trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli Premijer lige sa 32 boda.

(RTS)


Ostavite komentar