Projekcije za Evropsko prvenstvo, Srbija najverovatnije u trećem šeširu na žrebu

Srbija ima veliku priliku da u poslednjem kolu protiv Bugarske, 19. novembra, dođe do dugoočekivanog plasmana na Evropsko prvenstvo, čemu je značajno doprineo trijumf protiv Crne Gore u Beogradu 3:1.

Poslednji put na kontinentalnom šampionatu fudbalska reprezentacija je pod imenom SR Jugoslavija nastupala 2000. godine na Evropskom prvenstvu održanom u Belgiji i Holandiji.

Plasman na Evropsko prvenstvo, pored domaćina Nemačke, do sada su obezbedile selekcije Španije, Škotske, Francuske, Engleske, Turske, Belgije, Austrije i Portugalije.

Ukoliko ne bude iznenađenja pri raspletu kvalifikacija u Grupi G, Srbija bi plasmanom na Evropsko prvenstvo prilikom žreba zauzela mesto u trećem šeširu. Prema pojedinim procenama Srbija ima čak 87% šansi da bude u pomenutom šeširu, uz reprezentacije Škotske, Holandije, Slovenije, Hrvatske i Češke.

U projekciju rasporeda pri žrebanju uključene su selekcije koje trenutno drže neku od prve dve pozicije u grupama kvalifikacija za prvenstvo Evrope, što znači da će od rezultata u završnoj fazi zavisiti konačan rasplet i raspored.

Prvi šešir: Nemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Belgija i Španija;
Drugi šešir: Mađarska, Danska, Albanija, Turska, Švajcarska i Austrija;
Treći šešir: Škotska, Holandija, Srbija, Slovenija, Hrvatska i Češka;
Četvrti šešir: Italija, Slovačka, Rumunija, Ukrajina, Grčka i Poljska.

Žreb za grupnu fazu Evropskog prvenstva biće održan u Hamburgu 2. decembra.

(RTS)


Ostavite komentar