Premijer liga želi da uvede „traansparentniji VAR“

Velike su polemike oko toga da li se VAR tehnologija primenjuje na najbolji način i da li ona pomaže ili odmaže fudbalu.

Jedna od glavnih zamerki ljudi iz sveta fudbala na VAR tehnologiju jeste transparentnost.

Smatra se da bi u velikoj meri pomoglo razumevanju kako VAR tehnologija funkcioniše i kako se implementira, tako što bi gledaoci (bar u televizijskom prenosu) mogli da čuju razgovor glavnog sudije sa kolegama iz VAR sobe.

To bi moglo da se desi u novoj sezoni Premijer lige, koja je iznela predlog i plan da, za početak, snimci pomenutih razgovora budu dostupni nakon meča, prenosi britanski Tajms.

Prva reakcija ljubitelja fudbala na društvenim mrežama je pozitivna, ali većina smatra da se ne bi trebalo čekati na kraj meča kako bi se ti razogovori čuli, već ukoliko se želi potpuna transparentnost, da bi se razgovori morali čuti uživo.

Prema pisanju Tajmsa, izvršni direktor Premijer lige Ričard Masters izneo je predlog o transparentnijem VAR-u i snimanju razgovora koji bi se potom emitovali najverovatnije na Jutjub kanalu engleskog fudbalskog prvenstva i taj plan naišao je na veliku podršku. 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike