Predsednik Reala Florentino Peres: Već razmišljam o narednoj tituli u Ligi šampiona

Florentino Peres se posle osvajanja titule prvo zahvalio navijačima i istakao da očekuje nastavak pobedničke serije u najelitnijem nadmetanju.

”Puno mi je srce kad vidim naše navijače vesele, nasmejane, zadovoljne. Oni i nose naše fudbalere do pobede. Ja im poručujem da ne razmišljam više o petnaestoj tituli Reala, sad samo razmišljam o šesnaestoj tituli“, izjavio je Peres prenose španski mediji.

Fudbaleri Reala osvojili su sinoć titulu u Ligi šampiona, pošto su u finalu na londonskom Vembliju pobedili Borusiju iz Dortmunda rezultatom 2:0. Madridski klub je osvojio rekordnu 15. titulu evropskog šampiona.

Peres je predsednik Reala od 2009. godine, a prethodno je bio na čelu madridskog kluba od 2000. do 2006. Real je za vreme mandata Peresa na mestu predsednika kluba ukupno osvojio sedam evropskih titula.

Peres je prestigao legendardnog predsednika Reala Santjaga Bernabeua, koji je bio na čelu madridskog kluba od 1943. do 1978. godine. „Kraljevski“ klub je u to vreme šest puta bio šampion Evrope.

„Bernabeu je kreator ovog takmičenja. Od kada je zajedno sa francuskim ‘L’Ekipom’ osnovao takmičenje, ono je deo istorije kluba“, rekao je predsednik Reala.

Peres je na kraju pohvalio nemačkog fudbalera Tonija Krosa, koji je najavio kraj igračke karijere po završetku predstojećeg Evropskog prvenstva.

„To je bila njegova želja, da ode kada je na vrhuncu. On je igrač koji je bez premca jedna od najvećih legendi Reala svih vremena“, istakao je Peres.

(RTS)