Poljubac koji je potresao fudbalski svet – Predsednik saveza Španije Rubijales suspendovan, zabrana prilaska fudbalerki Ermoso

Članovi stručnog štaba su zašli sa saopštenjem, podstreknuti stavom Rubijalesa, koji želi da dokaže svoju nevinost.

„Dolepotpisani su, u svetlu neprihvatljivog stava i izjava šefa federacije, doneli odluku da podnesu ostavke na svoje funkcije“, navodi se u saopštenju.

Osoblje je takođe je tvrdilo da im je naređeno da prisustvuju govoru Rubijalesa u petak.

„Ovo je bilo posebno štetno, jer su mnoge članice stručnog štaba bile prinuđene da sede u prvom redu“, kako bi se sugerisalo da se slažu sa Rubijalesovim primedbama, navodi se u saopštenju.

Zajednička izjava o ostavci stigla je nekoliko sati nakon što je Fifa saopštila da će Rubijales odmah biti suspendovan „iz svih fudbalskih aktivnosti na nacionalnom i međunarodnom nivou“ na „početni period od 90 dana, do disciplinskog postupka“ koji je protiv njega pokrenut ranije ove nedelje. Njegovu funkciju za to vreme obavlja potpredsednik Pedro Roča Junko.

Disciplinski sudija Fife Horhe Palasio rekao je da „kako bi se očuvala, između ostalih faktora, osnovna prava“ igračice Ermose, Rubijalesu je takođe naređeno „da se uzdrži, preko sebe ili trećih lica, od kontaktiranja ili pokušaja da kontaktira“ nju i one blizu nje.

Komitet Fife saopštio je da neće dati nikakve dodatne informacije o disciplinskom postupku dok se ne donese konačna odluka. Nije dat vremenski rok kada će ova odluka,koja bi mogla dovesti do sankcija koje se kreću od upozorenja do suspenzije, biti doneta.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike