Politički i sportski zvaničnici obišli novi stadion „Kraljevica“ u Zaječaru

Kapacitet stadiona iznosi 8.168 mesta, a ceo projekat koštao je 3,3 milijardi dinara.

Obilasku stadiona prisustvovali su i ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, predsednik FSS-a Dragan Džajić, direktor Nacionalnih asocijacija Uefe Zoran Laković, potpredsednik FSS-a Branislav Nedimović, generalni sekretar Jovan Šurbatović, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković i drugi…

Predsednik Vučić je naznačio da će stadioni „Čair“ u Nišu i „Čika Dača“ u Kragujevcu biti rekonstruisani, kao i da je potrebna modernizacija stadiona „Rajko Mitić“ u Beogradu,

Predsednik FSS-a Dragan Džajić naznačio je da bi bio „greh“ da na ovom stadionu ne igraju najbolji timovi iz regiona.

„Imam veliko zadovoljstvo i čast da prisustvujem otvaranju ovog velelepnog stadiona. Želim da pozdravim predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prvog čoveka Evropske fudbalske unije Aleksandera Čeferina i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika kao i sve ostale drage goste. Drago mi je što ste se okupili ovde u ovako velikom broju. Greh bi bio da na ovako velelepnom stadionu ne igraju najveći klubovi sa prostora bivše Jugoslavije“, rekao je Džajić.

On je izrazio nadu da će zaječarski klub Timok 1919 napredovati iz ranga u rang da bi mogao ovde da ugosti najbolje klubove iz Srbije i regiona. 

„Što se tiče državnog tima, obećavam da će reprezentacija igrati uskoro na ovom stadionu“, rekao je Džajić na otvaranju stadiona.

Stadion „Kraljevica“ se nalazi u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa i jedan je od tri, uz Leskovac i Loznicu, koji su izgrađeni u skladu sa najvišim Uefinim standardima.

Posle obilaska stadiona Vučić i Čeferin su se uputili ka Leskovcu na meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Srbija-Bugarska na stadionu „Dubočica“.

(RTS)


Ostavite komentar