Pol Pogba suspendovan na četiri godine zbog dopinga

Italijanski antidoping tribunal (NADO) je prihvatio zahtev antidoping tužioca, koji je ranije tražio maksimalnu suspenziju za fudbalera Juventusa zbog korišćenja testosterona. NADO je prethodno u septembru prošle godine privremeno suspendovao Pogbu do okončanja postupka.

Francuski fudbaler je nasumično testiran 20. avgusta prošle godine posle utakmice Juventusa i Udinezea u Seriji A. On je ovaj meč pratio sa klupe za rezerve. Pogba je bio pozitivan na testosteron, hormon koji povećava izdržljivost.

Analiza i B uzorka je potom pokazala da je francuski fudbaler bio pozitivan na testosteron.

Rojters navodi da čelnici Juventusa za sada ne žele da komentarišu suspenziju Pogbe. Međutim, torinski klub je razmatra dalje korake posle odluke Italijanskog antidoping tribunala.

Juventus je u oktobru prošle godine prestao da francuskom fudbaleru isplaćuje platu predviđenu ugovorom koji ističe 2026. godine. Italijanski mediji navode da torinski klub Pogbi isplaćuje minimalnu zaradu predviđenu kolektivnim ugovorom za italijanske profesionalne fudbalere koja iznosi 42.500 evra godišnje.

Pogba je rođen 15. marta 1993. godine. Italijanski mediji navode da bi ova suspenzija mogla da znači kraj igračke karijere francuskog fudbalera.

Pogba se u Juventus vratio u julu 2022. godine. On je prethodno igrao za torinski klub od 2012. do 2016. godine. Pored Juventusa igrao je i za Mančester junajted.

Za reprezentaciju Francuske od 2013. do 2022. odigrao je 91 meč i postigao je 11 golova. Sa „trikolorima“ je osvojio SP 2018. i Ligu nacija 2021.

(RTS)