Pioli za RTS: „Mnogo volim igrače na ”ić”, to su jake ličnosti koji uvek kažu šta misle

Rade Krunić, koji je prvi odgovarao na pitanja novinara, izjavio je da iako je kao mali navijao za Crvenu Zvezdu, njegov san je bio da igra u Milanu.

Pored velike uzbuđenosti koju oseća povodom dolaska u Srbiju i Beograd i igranja na samoj Marakani, on će odigrati utakmicu kao profesionalac za klub za koji igra.

On je takođe dodao da je svaka nova utakmica za klub Milan i nova mogućnost tako da će sutra u Beogradu ovaj klub, koji poslednjih dana igra na svaka tri dana, imati novi izazov pred sobom.

Trener roso-nera Stefano Pioli je na pitanje RTS-a ”kakvo mu je iskustvo sa igračima čija se prezimena završavaju na ”ić”, obzirom na to da je trenirao Milenkovića i Vlahovića za Fjorentinu te Ibrahimovića, Krunića, Rebića i Mandžukića u sadašnjem klubu, odgovorio:

”Mnogo mi se sviđaju, to su veliki profesionalci, veliki radnici i odlični igrači. Vrlo jaki kao ličnosti sa kojima nije ni tako lako raditi, ali imaju veliko poštovanje prema meni, daju zaista sve od sebe i uvek kažu ono što misle a meni se dopadaju takvi ljudi."

U Ligi Evrope Milan je započeo utakmice u Dablinu i sada je već na deset utakmica ali klub je srećan što ima priliku da igra u Evropi i to čine sa entuzijazmom i takmičarskim duhom.

Pioli je izjavio da u sportu nije bitno ono što se desilo juče već šta će tim uraditi u budućnosti.

Zvezda je po njemu težak protivnik i veliki izazov i dodaje: ”To je dobar fudbal, pobeđuju u svom šampionatu, mi smo uzbuđeni i daćemo sve od sebe sutra. Cenimo to što smo dovde stigli i istovremeno igramo i derbi, ovo je za nas jako bitan period, igramo šest utakmica u 18 dana, dve sa Crvenom Zvezdom, Roma, Inter, Udineze, zaista vrlo važan, odlučujući period".

Na pitanje novinara o tome kako se oseća Mandžukić, Pioli je odgovorio da je on veliki profesionalac, veliki igrač koji puno radi, odlično se uklopio i moguće je da će sutra zaigrati i protiv Zvezde.

Nije dao direktan odgovor na to da li će Ibrahimović igrati protiv Zvezde, ali je rekao da će čitav sastav Milana doputovati na utakmicu u Beograd.

Stefano Pioli je dodao da mu je žao što sutra neće biti publike na Marakani jer fudbal živi od entuzijazma i strasti, a publika Crvene Zvezde bi sigurno dala veliku snagu svojim igračima ali i igračima samog Milana jer svima nedostaje ta toplina i strast navijača i njemu je lično izuzetno žao što sutra neće biti publike na stadionu.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар