Piksi za RTS: Prvo poluvreme je za udžbenike

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je u Ljubljani nerešeno sa Slovenijom (2:2), u utakmici četvrtog kola Lige B u Ligi nacija.

"Odigrali smo prvi deo savršeno. Nisam video nijednu grešku, nijednu manu. Potpuna dominacija i stil igre kojem težimo. Desio se pad koncentracije u nastavku, tih pet minuta, koji nas je koštao pobede", rekao je selektor nakon meča.

Slovenci su na trenutke igrali možda pregrubo, ali Stojković nije video ništa loše u tome. 

"Ovo je takmičarska utakmica, njima je stalo da pokažu da nisu baš tako loši… Fantastično su se borili, golovi u nastavku su za nas bili šok, a njima dali novi elan… Igračima nemam šta da zamerim, odigrali su četiri meča za 11 dana. Bilo je izuzetno teško – zato smo rotirali, da bismo bili koliko-toliko sveži. Rezultat je donekle realan, ali smo možda mogli i do pobede. Ostala su još dva meča, šest bodova u igri, na oba moramo da idemo na pobedu", rekao je Piksi.

On je, još jednom, ponovio da su svi igrači koji su dobili šansu u ova četiri meča pružili maksimum i da ga to najviše raduje.

"Ako gledate prvo poluvreme ovog meča, to je nešto što treba da uđe u udžbenike. Kako jedan tim može da dominira, da se protivnik ne vidi na terenu… Momci su zaista dali sve od sebe i nema potrebe da poredimo ovaj meč sa prethodnim. Ko god je igrao dao je svoj maksimum i to je ono što raduje. Moramo da ostanemo pozitivni, da verujemo i da nastavimo da igramo lep fudbal", poručio je selektor.

U drugom meču grupe, Norveška je pobedila Švedsku sa 3:2.

Posle četiri odigrana kola, Norveška je na čelu grupe sa deset bodova, Srbija ima sedam, Švedska tri, dok Slovenija ima dva boda.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike