Piksi za RTS: Ovo je Srbija koja veruje

Reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu u Ligi B Lige nacija, pošto je u utakmici grupe 4 savladala Švedsku u Stokholmu sa 1:0.

"Mi gajimo taj stil fudbala i on se pokazuje kao dobro rešenje iz utakmice u u takmicu. Igrači shvataju principe koje ja želim da vidim u sistemu kojem igramo. Nebitno je ko će početi meč, ko će ući sa klupe, to je zaista nebitno… Bitno je da svi shvataju ono što želimo da uradimo", rekao je selektor za RTS nakon meča.

"Drago mi je da smo pokazali, na veoma teškom terenu, protiv teškog protivnika, da možemo da dominiramo, da možemo da igramo naš fudbal i da nam taj fudbal može doneti rezultat na kraju. Momci su od prvog do poslednjeg minuta odigrali inteligentno i dali zadnji atom snage", rekao je Stojković.

Još jednom je ponovio, igra "orlova" zavisi samo od njih, bez obzira na to ko se nalazi sa druge strane terena.

"Ponavljam opet, postao sam kao papagaj… Moramo da verujemo u ono što radimo, nebitno je ko je protivnik, bitno je samo kako se mi ponašamo i kako igramo. Ovo je dobra Srbija, Srbija koja veruje, koja uživa u tehničkim stvarima… Mnogo šansi smo stvorili, imali prelepu kontrolu lopte, i zadovoljan sam kako je Srbija odigrala", rekao je Piksi i zahvalio navijačima na velikoj podršci u Švedskoj.

Naredni meč, reprezentacija Srbije igra protiv Slovenije, u nedelju u Ljubljani.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike