Piksi selektor Srbije do 2026. godine

Stojković je reprezentaciju Srbije preuzeo u martu 2021. godine, a sa potencijalnim ostankom do 2026. postaće najdugovečnijim stažom na klupi selekcije.

On je sa nacionalnim timom izborio plasman na Svetsko prvenstvo 2022. i Evropsko prvenstvo 2024. godine.

„U ulozi selektora naše A reprezentacije Dragan Stojković je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja (SP u Kataru i EP u Nemačkoj), uz to je ostvario uspeh u Ligi nacija (plasman u elitni rang) i dobio je poverenje rukovodstva naše organizacije da nastavi sa radom i posle EP u Nemačkoj. Očuvanje kontinuiteta u vođenju reprezentacije jedan je od ključnih faktora u postizanju željenog rezultata“, navodi se na zvaničnom sajtu FSS.

Odluka će zvanično biti usvojena na sednici saveza u ponedeljak 27. maja.

„Produžetak saradnje sa selektorom Stojkovićem u skladu je sa željama i ambicijama FSS da naša A reprezentacija i u narednom periodu nastavi sa uspesima što se odnosi i na EP u Nemačkoj. Odluka će zvanično biti usvojena na sastanku Izvršnog odbora u ponedeljak 27. maja, odmah nakon sednice Skupštine FSS u Staroj Pazovi“, dodaje se u saopštenju FSS.

EP u Nemačkoj biće održano od 14. juna do 14. jula, a Srbija će igrati u grupi C sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije.

(RTS)